اصول فقه الاداره 72

موضوعات مطروحه در این درس:

اصول نظریه پردازی – رکن سوم نظریه پردازی –پاسخ پردازی

متن درس

شنبه 6/5/1403-20 محرم6 144 -27ژولای 2024-درس 72اصول فقه الاداره – اصول نظریه پردازی –  رکن سوم نظریه پردازی –پاسخ پردازی

رکن سوم نظریه پردازی

رکن سوم نظریه پردازی پاسخ پردازی است مراد کشف پاسخ از شرع مقدس  به سه سری سوال مطرح شده است  که لابد به سه نوع پاسخ گویی به سه نوع سوال فتوایی ، نظریه پردازی و نظام سازی دست پیدا میکنیم

الف – پاسخ گویی به سوال فتوایی

این نوع پاسخ گویی متداول ترین آن در عرصه فقاهت با استفاده از اصول استنباط است که علم به احکام شرعیه فرعیه از ادله تفصیلیه است البته احکام اعم از وضعیه و تکلیفیه مراد است . لذا باید با  جدول فقه اللغه ،فقه القرآن ،فقه الحدیث ، فقه السیره ، فقه العقل و… پاسخ سوال فتوایی را استکشاف نمود و بدست آورد .این پاسخ ها همان فتاواهستند که اعتبار آنها به صحت و قوت اصول استنباط است و قدرت اجتهاد پاسخ پرداز .اجتهادی مطلق و بسیط در یک موضوع از موضوعات حوزه دانش مدیریت که او را  به مجتهد متجزی بدل میکند . علمی که با چنین اجتهادی به آن دست پیدا میشود علم فقه است یعنی علم به احکام تکلیفیه و وضعییعه. این احکام همان پاسخ ها یی هستند که به سوالات فتوایی داده میشوند و  پردازش آنها رکن سوم نظریه پردازی را تشکیل میدهد .

هر چه این پاسخ ها معتبر تر  باشند  نظریه ای که به وسیله این فتاوا  ساخته و پرداخته خواهد شد  معتبر تر وشرعی تر خواهد بود .

مهم سوالات فتوایی هستند که گفته شد از دل مطالعات موضو ع شناسانه بدست آمده اند حول یک موضوع خاص مورد تمحض این مجتهد نظریه پرداز در عرصه مدیریت . آن سوالات و این پاسخ ها  هستند که ارکان دوم وسوم نظریه را تامین میکنند . رکن اول هم که پدیده بود که موضوع مورد نظر مجتهد را تشکیل میداد .

این ارکان سه گانه یعنی پدیده ،سوالات فتوایی و پاسخ های فتوایی بسیار مرتبط و منسجم هستند که  مجتهدانه  پردازش میشوند .

 

ب – پاسخ گویی به سوال نظریه پردازانه (نوبت بعد )

 

پاورقی ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *