ضرورت
به نظر میرسد در هر مجموعهای يكي از اركان اصلي آن مدير آن مجموعه است، لکن با توجه به جداسازی حوزه ریاست از حوزه مدیریت در بنیاد فقهی مدیریت اسلامی، از جهت سلسلهمراتب، مدیر اجرایی بنیاد بعد از رئیس بنیاد که بنیانگذار بنیاد نیز هستند قرار دارد و دومین شخصیت رسمی بنیاد محسوب میشود.
مديريت اجرايي بنياد يكي از فعالترین و پي گيرترين اجزاء بنياد است كه درواقع رشد و پويايي بخش اجرايي بنياد تحت نظر مدير اجراییای
حوزه مدیریت، نقش صف را دارد و تنها نهاد صفی بنیاد از میان مجمع عمومی، هیئت امناء ، حوزه ریاست و حوزه مدیریت است و لذا وظیفه اجرای دقیق مصوبات حوزه ریاست به عهده این بخش است.
نحوه انتخاب
با توجه به هدف بنياد در راستاي تربيت مدير موفق در كنار نظریهپرداز مديريت اسلامي و سیاست بنیاد در چرخشی بودن مسئولیتهای اجرایی، شيوه انتخاب مدير اجرايي بهصورت سالانه با نصب رئيس بنياد است كه بعد از گذشت يك سال مدير اجرایی جديد با كادر جديد مشغول به كار میشوند.
برخی از وظایف
مدير اجرايي بنياد درواقع مجري نظامهای آموزشي و پژوهشي بنياد است و بايد پيشرفت اعضاء در حوزه آموزش و پژوهش را با دقت و جديت تحت نظر داشته باشد، زيرا اصلیترین هدف بنياد تربيت نظریهپردازان مديريت اسلامي است كه نيل به اين هدف منوط به داشتن و اجرايي كردن نظام دقيق آموزشي و پژوهشي است .
همچنين ازآنجاییکه درواقع بنياد ازنظر مالي کاملاً خودگردان است يكي ديگر از وظايف مدير بنياد بررسي و برنامهریزیهای مناسب براي جذب بودجه جهت تأمین هزینههای بنياد است.
از ديگر وظايف اصلي مدير اجرایی بنياد، ايجاد و برقراري اتحاد و همدلي بين معاونين است كه رسيدن بنياد به اهداف اجرايي خود، منوط به وجود اتحاد بين معاونين و اعضاي اجرايي بنياد است و با توجه به اينكه عوامل اجرايي خود از دانشپژوهان بنيادند، خودبهخود نوعي ارتباط مثبت بين اعضاي اجرايي و غير آن در بنياد به وجود میآید.
از ديگر وظايف مدير اجرايي ارائه گزارش ماهانه از فعالیتهای اجرايي به هيئت امناء و اجرايي كردن مصوبات هيئت امناء است.
مدیر اجرایی بنیاد، مسئول شورای اداری بنیاد( مرکب از معاونتها) است که درنتیجه از وظایف او برگزاری جلسات منظم شورای اداری است.
یکی از صلاحیتهای مدیر اجرایی انتخاب و معرفی معاونتهای بنیاد به ریاست بنیاد جهت صدور حکم انتصاب است.
مدیر اجرایی بنیاد فقهی مدیریت اسلامی - روح الله نوری