حضرت آیت الله قوامی مجتهد نظریه پرداز در عرصه مدیریت:
نقش این اجلاسها بسیار مثبت است و کارگاههای آن فرآیندی از مدیریت تحولی دانش است
حضرت آیت الله قوامی در گفتوگو با خبرنگار روابط عمومي حوزه علميه خراسان در حاشيه اجلاس سراسري مديران اين حوزه که مورخ 23 آبان 1397 در مشهد مقدس برگزار گردید، در خصوص ويژگيهاي طلبه انقلابی گفتند: انقلاب اسلامی، تحت تأثیر حوزههای علمیه و هدایتهای آن پدید آمده است و رهبر آن هم حوزوی است و تاریخ کشور نشان داده است كه اگر رهبر ما غیرحوزوی بود سخن او پذيرفته نمیشد.
ایشان همچنین افزودند: طلاب و روحانیون همانطور که در پدیدآوردن انقلاب شریک و دخیل بودند، در تداوم آن هم باید نقش داشته باشند بنابراین طلبهای که میخواهد انقلابی باشد باید در حفاظت از این انقلاب، تداوم، توسعه و تعمیقش، شرایط لازم را بهدست آورد.
ایشان در تبيين اين شرايط، گفتند: اولا طلبه بداند که چگونه بايد انقلابی بود، چگونه میتوان انقلاب را حفاظت کرد و اينكه انقلابیبودن، صرف هیجان و احساس نیست بلکه باید ابعاد، اهداف، اصول و مبانی انقلاب بهخوبي شناسایی شود، آیندهاش دانسته شود تا در خدمتش قرار بگیريم، يعني از رهبر اين انقلاب نه جلوتر باشیم و نه عقبتر بلکه کاملا همراه و تابع دستور باشیم.
حضرت آیت الله قوامی تصريح كردند: اگر میخواهیم امربهمعروف و نهیازمنکر کنیم باید مطمئن باشیم که باعث ضرر به نظام نباشد و آن را مخدوش نکند، اگر میخواهيم تولی و تبری كرده یعنی مرگ و درود بگوييم باید طبق ضابطه باشد چون انقلاب ضابطهمند و قانونمند است، يعني موجودی زنده است و به سوی اهداف خود پیش میرود.
ایشان با اشاره به اينكه طلبه بايد مراقب باشد كه بهعنوان خدمت، گل به خودی نزند یا به عکس جایی که به او نیاز است حضور یابد، گفت: جایی باید وارد جبهه شد، جایی باید فریاد زد و جایی باید آرام بود، پس طلبه نبايد سلیقهای عمل کند بلکه عمل او بايد مطابق قوانین و نوامیس انقلاب باشد.
ایشان در بخش ديگري از اين گفتوگو در خصوص لزوم مدیریت دانشی مدارس بهجاي مديريت سلیقهای گفتند: مدیریت دانشي يعني حوزه را بهعنوان سازمان و نهادی در نظر گیریم و دانش پنهانش را که بیشتر است استخراج کنیم، يعني ابتکارات، انتقادات و ایدهها را از سینهها بیرون بكشيم و با بخش مشهودش که در نوشتهها و اسناد است تطبیق دهیم تا تبدیل به نظامی منسجم از دانش شود که هم روزآمد باشد و هم کارآمد و به درد انقلاب بخورد.
این استاد حوزه توضيح دادند: دانشی به درد حوزه میخورد که تمدنساز باشد، کشور، جامعه اسلامی و دولت اسلامي درست کند اما دانشی که به نظام کاری نداشته باشد مغاير با حوزه انقلابی است يعني نبايد اينطور باشد كه نظام و انقلاب راه خود را برود و حوزه از آن جدا شود.
ایشان افزودند:حوزه ما حوزه علم است یعنی حوزه دانش، اما دانشی که به درد نظام میخورد و آن را حفظ میکند و اصطلاحا روزآمد و کارآمد است یعنی عقبمانده نیست، بنابراین حوزهها باید خود را متحول کنند و دانشی تولید کنند که تقویتکننده نظام اسلام است، نظام که تقویت شود و به اهدافش برسیم دنیا با ما همراه خواهد شد.
ایشان همچنين در خصوص برگزاري اجلاس سراسري مديران مدارس علميه، گفتند: نقش این اجلاسها بسیار مثبت است و کارگاههای آن فرآیندی از مدیریت دانش است یعنی باید اطلاعات مدیران و نیروهای نخبه، تصمیمگیر و تأثیرگذار بهروز باشد و کارگاهها آخرین مدل تحقیقات را به مدیران منتقل کنند تا آنها جدیدترین اطلاعات را داشته باشند که در اين اجلاس صورت گرفت و مؤثر بود.
حضرت آیت الله قوامی تأكيد كردند: اساتيدي که دعوت میشوند نيز باید حرف نو بیاورند، زحمت بکشند و صرف تشریفات و گزارش کار برگزاري کارگاه نباشد، يعني برگزاركننده و گوينده و شركتكننده هر سه بهروز باشند.
ایشان در پايان، گفتند: مدیر در مدرسه علميه از همه مهمتر است که هدایت اساتید، طلاب و کادر اداری را به عهده دارد و اگر بهروز باشد طلاب را به سطح روز خواهد آورد، در اين جهت اين اجلاس كه براي مدیران کل سه خراسان بود، پیامی یکدست و فراگیر را ارائه داد تا به نتایج مطلوب خود برسد.
پایان/.